Ta Win muktamadkan pengambilalihan kepentingan 32.5 peratus dalam Royce PharmaKUALA LUMPUR, 24 Dis  -- Subsidiari penjagaan kesihatan milik syarikat pembuat produk tembaga, Ta Win Holdings Bhd iaitu Ta Win Copper Biohealth Sdn Bhd (TWCB), telah menyempurnakan pengambilalihan kepentingan ekuiti sebanyak 32.5 peratus dalam Royce Pharma Manufacturing Sdn Bhd sebanyak pada harga RM20.85 juta. 

Pengarah Urusan Kumpulan Ta Win, Datuk Seri Ngu Tieng Ung dalam satu kenyataan berkata pengambilalihan itu akan membolehkan kumpulan berkenaan memanfaatkan keupayaan serta pengalaman farmaseutikal Royce Pharma yang mantap.

''Penerokaan ke dalam industri farmaseutikal ini, menjanjikan prospek yang luas, ini akan menempatkan syarikat dengan baik bagi memanfaatkan kepakaran dan rekod prestasi Royce Pharma yang kukuh dalam sektor ini. 

''Berdasarkan faktor-faktor tersebut, kami yakin ini akan menyumbang kepada prestasi kumpulan untuk bergerak ke hadapan,'' katanya.

Ngu berkata berikutan pengambilalihan itu, kumpulan menyasarkan untuk memanfaatkan peluang yang berdaya maju termasuk pembangunan produk farmaseutikal yang memenuhi keperluan penjagaan kesihatan global yang berkembang, terutamanya semasa pandemik COVID-19. 

''Kami akan terus meneliti aplikasi hiliran biokimia dan kimia tembaga serta protein tembaga untuk mengukuhkan lagi prospek kami dalam jangka masa panjang," katanya lagi. 

Pengambilalihan ini dimuktamadkan selaras dengan terma dan syarat Perjanjian Penjualan Saham (SSA) dan Perjanjian Langganan. 

Perjanjian Jaminan Keuntungan serta Perjanjian Pemegang Saham juga telah berkuatkuasa tanpa syarat hari ini.

-- BERNAMA

 

 


 


HealthEdge


EXCLUSIVE

Vivantis Technologies Elevates COVID-19 Testing Capacity In Malaysia

By Nadia Jumri

KUALA LUMPUR (Bernama) – The world has been battling COVID-19 for close to a year now, with more than 200 countries and territories affected by the pandemic.

In Malaysia, the third wave of infections led to total case numbers spiking to over 75,000. Globally, the virus has infected more than 68 million people and caused over 1.5 million fatalities.

Due to the virus’ highly virulent nature, producing COVID-19 test kits has become a top priority for certain biotechnology companies focusing on research and development (R&D) in Malaysia.

read more ››

IN FOCUS

Pandangan rakyat Malaysia tentang peningkatan sasaran pemberian vaksin COVID-19 kepada 70 peratus.


UMSC: Pain Management

In Focus : UMSC Raya Open House 2018

In Focus: UMSC Consultant Speaks Erectile Dysfunction Precursor For Heart Disease Part 2

In Focus: UMSC Consultant Speaks Erectile Dysfunction Precursor For Heart Disease Part 1